09:32 / 27.09.2018.

Autor: HRT

Plenković: S&P honorirao ono što radimo

-

-

Foto: - / -

"Mislim da moramo nastaviti s privlačenjem investicija i javnih projekata koji će biti dodatni zamašnjak gospodarskom rastu Hrvatske", zaključio je premijer.
Na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković osvrnuo se na odluku agencije S&P da vezano za rejting Hrvatske podigne izglede na pozitivne. "Honoriranje je to svega što radimo na fiskalnoj konsolidaciji i reformskim naporima na brojnim područjima", poručio je.

"Posebno je dobro što se vidi da su smanjeni rizici ekonomskog karaktera, prije svega u kontekstu restrukturiranja Agrokra. Mislim da moramo nastaviti s privlačenjem investicija i javnih projekata koji će biti dodatni zamašnjak gospodarskom rastu Hrvatske", zaključio je premijer.

Naglasio je kako je jučer postignuta "važna lobističko-diplomatska pobjeda". Naime, državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Maja Markovčić Kostelac izabrana je za izvršnu direktoricu Europske agencije za sigurnost mora. Priznanje je to državnoj tajnici, ali i cijeloj Hrvatskoj, rekao je premijer.

Plenković je zahvalio i ministrici Žalac i ostalima koji su pripremali 6. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. "Mislim da možemo biti zadovoljni posjetom Baranji i smatram da smo jako dobro predstavili projekt Slavonija Europskoj komisiji", kazao je Plenković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!