13:00 / 23.01.2018.

Autor: HRT

Plenković s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji

Foto: Vlada RH

Foto: Vlada RH

Foto: - / -

Izravni povod za naš današnji susret bio je skori sastanak Međuvladina mješovitog odbora koji prati provedbu bilateralnog sporazuma o zaštiti manjina.
Premijer Andrej Plenković razgovarao je u Zagrebu s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji o njezinom položaju i statusu te projektima i programima koji se provode uz potporu vlade i izrazio očekivanja da će Srbija ispuniti svoje obveze, priopćio je vladin ured za odnose s javnošću.

Premijer Plenković razgovarao je s predsjednikom Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji Slavenom Bačićem i predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnikom u Narodnoj skupštini Srbije Tomislavom Žigmanovim.

Izravni povod za današnji susret bio je skori sastanak Međuvladina mješovitog odbora koji prati provedbu bilateralnog sporazuma o zaštiti manjina.

Pozitivnim su ocijenili što će se nakon višegodišnje stanke 30. i 31. siječnja 2018. održati Međuvladin mješovit odbor za praćenje sporazuma o zaštiti manjina sa Srbijom, a premijer je istaknuo da je položaj hrvatske nacionalne manjine važno pitanje za vladu te izrazio očekivanje da će Srbija u punoj mjeri ispuniti preuzete međudržavne obveze.

"Sedmi sastanak tog odbora bit će za koji dan u Srbiji, a oni se naizmjenično odigravaju u Hrvatskoj i Srbiji", rekao je predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Slaven Bačić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!