14:55 / 20.10.2020.

Autor: M.M./Hina

Plenković: Sastanak s policijom i Državnim odvjetništvom održan zbog objave snimke

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Plenković je potvrdio da su na sastanku bili ministar unutarnjih poslova, šef SOA-e, glavni ravnatelj policije i županijski državni odvjetnik.
Premijer Andrej Plenković poručio je predsjedniku republike Zoranu Milanoviću da se s predstavnicima policije i državnog odvjetništva u subotu u vladi sastao jer se htio osobno uvjeriti smije li se objaviti snimka pokušaja teških ubojstava na Markovu trgu.

-
Plenković bizarnima ocijenio Milanovićeve izjave    
- Milanović: Pitat ću Plenkovića kojim sam riječima posijao sjeme mržnje    

Plenković je potvrdio da su na sastanku održanom na njegovu inicijativu, u subotu u 9.30 sati, bili ministar unutarnjih poslova, šef SOA-e, glavni ravnatelj policije i županijski državni odvjetnik jer se htio uvjeriti hoće li objava dovesti u pitanje snimku kao dokaz u kaznenom postupku.

Objasnio je da je sastanak održan jer je bilo nebrojeno upita o tome što će sa snimkom, a takvu se odluku, dodao je, ne može donijeti bez konzultacija s onima koji vode postupak.

Budući da je policija dotad provela očevid i dostavila slučaj Državnom odvjetništvu, s pravnog aspekta mogla se donijeti odluka da se snimka prikaže medijima, rekao je Plenković.

Za Milanovića koji je jučer u Međimurju izjavio da nitko neće saznati za njegova putovanja helikopterom po Hrvatskoj jer je on štićena osoba, Plenković je kazao da "kada se nešto ne želi odgovoriti", onda je to tajna. Dodao je da je i on štićena osoba jednakog ranga, a u četiri godine mandata putovao je helikopterom tri puta - na Dugi otok zbog vježbi, na Plješevicu zbog migranata i u Hrvatsku Kostajnicu zbog poplave.

- Ne vidim zašto bi aršini bili drugačiji, nemam problem da to kažem, rekao je premijer nakon predstavljanja gospodarskih mjera.

Dodao je da o tome kamo će i kako putovati odlučuje on sa suradnicima.

- Nismo mi neka lutka da je stavite u prijevozno sredstvo i vozi, rekao je.

Plenković je odbacio nagađanja da desno krilo HDZ-a planira pokretanje opoziva predsjednika RH.

- Medijske spekulacije da neko desno krilo HDZ-a kuje plan ne bi li promijenilo Ustav, pokrenulo impeachment, nema to veze. Ne radi se tu o bilo kojoj inicijativi pa ću odmah sasjeći u korijenu jer broj tih spekulacija i plakanja da bi zbog fundamentalnih stvari mijenjali Ustav ne stoji, rekao je premijer. Tko god vam to govori recite mu da ne govori istinu, zaključio je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!