13:18 / 03.12.2018.

Autor: HRT

Plenković se susreo s rumunjskom premijerkom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se u Banskim dvorima s rumunjskom premijerkom.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se u Banskim dvorima s rumunjskom premijerkom Vasilicom Violicom Dancilom.  Istaknuta je dobra suradnja Rumunjske i Hrvatske te nada da će se bilateralni odnosi dviju zemalja nastaviti.

"Hrvatska i Rumunjska poboljšale su trgovinsku razmjenu između 2016. i 2017. skoro na 30 posto. Taj se trend nastavlja i dalje, mislim da će dosegnuti više od 375 milijuna eura u ovoj godini", rekao je premijer Plenković, izrazivši zadovoljstvo što je Hrvatsku posjetilo više od 100 tisuća rumunjskih turista. Dodao je i da se unapređuje suradnja među gospodarskim subjekima dviju zemalja.

"Govorili smo o zajedničkim točkama koje nas zanimaju na razini Europske unije, a to su kohezijska politika i poljoprivreda. Osvrnuli smo se i na migracije, obranu naših prostora i na Schengen", izjavila je Dancila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!