21:00 / 18.07.2021.

Autor: HRT/Hina

Plenković: Silvije Tomašević ostavio neizbrisiv trag na medijskoj sceni

Plenković: Silvije Tomašević ostavio neizbrisiv trag na medijskoj sceni

Plenković: Silvije Tomašević ostavio neizbrisiv trag na medijskoj sceni

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji Silvija Tomaševića u povodu smrti tog doajena hrvatskog novinarstva za kojega je naveo da je kao jedan od najvećih hrvatskih novinara i publicista ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj medijskoj sceni.

S tugom sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti gospodina Silvija Tomaševića, doajena hrvatskog novinarstva, napisao je u sućuti premijer, dodavši da je odlazak Tomaševića nenadoknadiv gubitak za hrvatsko novinarstvo.

U svojoj bogatoj karijeri isticao se posebnim stilom, nadahnutim, inteligentnim i britkim komentarima. S užitkom smo pratili njegova javljanja iz Rima i Vatikana gdje je niz godina pratio rad Svete Stolice, a uvijek je bio prepoznatljiv po informiranosti i obrazovanosti.

Kao jedan od najvećih hrvatskih novinara i publicista ostavio je neizbrisiv trag na hrvatskoj medijskoj sceni. Nedostajat će mnogima koji su pratili njegov plodonosan rad, napisao je premijer, uz izraze sućuti i suosjećanja prema obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!