17:58 / 25.01.2018.

Autor: HRT

Plenković: Svjesni smo problema, ali i ponosni na postignuća

-

-

Foto: - / -

Premijer je ponovio kako Vlada možda premalo govori o svojim dobrim postignućima.
Premijer Andrej Plenković izjavio je da je Vlada svjesna problema koji postoje u državi, pa tako i problema blokiranih građana zbog čega je u izradi novi ovršni zakon. Isto tako, istaknuo je, Vlada je ponosna na makroekonomska postignuća koja imaju konkretan pozitivan učinak i na građane.

"Vlada je svjesna problema koje ima, ali isto tako je ponosna na postignuća i ta postignuća ćemo vrlo jasno i isticati i artikulirati", rekao je hrvatski premijer odgovarajući na pitanja novinara u švicarskome Davosu gdje sudjeluje na tradicionalnom Svjetskom gospodarskom forumu.

Novinari su ga, naime, pitali za komentar izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović koja je u Krapini izrazila zadovoljstvo što počinje izrada novoga ovršnog zakona, ali i upozorila da još imamo 320.000 blokiranih građana i da ljudi odlaze iz Hrvatske te smatra da su potrebne i druge mjere koje bi trebale rasteretiti poduzetnike.

Plenković je ponovio kako Vlada možda premalo govori o svojim dobrim postignućima koja se, dodao je, ne vide toliko ni u medijima. Izdvaja poreznu reformu, povećanje minimalne plaće, "nikad nižu" stopu nezaposlenosti, povećanje stope zaposlenosti, smanjenje javnog duga, suficit opće države...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!