14:14 / 15.05.2019.

Autor: D.M./HRT

Plenković: Tko će u Bleiburg, morate pitati Jandrokovića

-

-

Foto: - / -

Osim o stanju u poplavama ugroženim područjima i isplati štete, novinari su premijera pitali za komentar slučaja "SMS" i komememoracije u Bleiburgu.
Premijer Andrej Plenković, koji je u Karlovcu posjetio područja branjena od poplave, odgovarao je na novinarska pitanja. Osim o stanju u poplavama ugroženim područjima i isplati štete, novinari su premijera pitali za komentar slučaja "SMS" i komememoracije u Bleiburgu.

- Nemam pojma što on tamo govori i nema teoretske šanse da ja to znam. Bitno mi je da institucije rade svoj posao i sukladno zakonu rasvjetljavaju ovaj predmet, kazao je Plenković odgovarajući na pitanje boji li se da će Franjo Varga, koji danas daje iskaz u Državnom odvjetništvu, reći nešto što bi moglo naštetiti stranci.

Na pitanje zašto Milijan Brkić neće biti izaslanik Sabora na komemoraciji u Bleiburgu kazao je kako se to pitanje mora postaviti predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću koji o tome odlučuje. Vladu će na komemoraciji predstavljati minstri Tomo Medved i Lovro Kuščević, dodao je.

Komemoraciji je pokrovitelj Hrvatski sabor, a izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića bit će saborski zastupnik i predsjednik Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove Hrvatskoga sabora Ante Sanader.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!