Plenković: Transkripti orkestrirani napad na Vladu

23.08.2018.

17:09

Autor: Hina/HRT

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Andrej Plenković nije u četvrtak želio konkretno odgovoriti na pitanja vezana za najnovije transkripte o Agrokoru, nego je ustvrdio da je riječ o "orkestriranom napadu na Vladu".
Premijer Andrej Plenković nije u četvrtak želio konkretno odgovoriti na pitanja vezana za najnovije transkripte  o Agrokoru, nego je ustvrdio da je riječ o "orkestriranom napadu na Vladu".

- Objavljeni iskazi M. Dalić, Z. Besaka i A. Ramljaka u cijelosti
Marić o sastancima u vezi s Agrokorom i transkriptima
- Todorić: Napokon su maske pale
- Markić: Slučaj Agrokor ide dalje, imamo druge stvari

"Ovo sve je orkestrirano na prvi dan Vlade, u krizi Uljanika, nastavno na krizu s ministrom Kujundžićem", dodao je. Ni na ustrajanje novinara premijer nije dao odgovore na pitanja proistekla iz iskaza bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić istražiteljima.

"Sve sam vam to puno puta odgovorio, ali vi imate te pitalice u mobitelima pa ih pitate", rekao je.

N1 televizija objavila je da se iz iskaza bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić USKOK-u nakon kaznene prijave Živog zida doznaje da su premijer Andrej Plenković i vrh HDZ-a od početka bili upoznati s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u procesu ne sudjeluje ministar financija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!