23:16 / 05.10.2018.

Autor: HRT

Plenković u Gospiću: Potez je na glavnom državnom odvjetniku

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

I u večerašnjoj izjavi u Gospiću Plenković je na ponovljene upite novinara rekao kako je njegov stav kao i stav vodstva HDZ-a, da se sve afere treba do kraja rasvijetliti.
Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u Gospiću, na sastanku HDZ-a Ličko-senjske županije kako očekuje da novi predsjednik županijskog HDZ-a Marijan Kustić s ljudima koje će okupiti oko sebe bude ujedinjujući akter, koji će premostiti podjele i okupiti HDZ da na sljedećim izborima, bilo nacionalnim bilo lokalnim, u Lici ponovno u cijelosti dođe na razinu pobjedničke stranke.

U Gospiću je održan sastanak proširenog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije, a osim predsjednika stranke Plenkovića nazočni su bili i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović i predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Mario Kapulica. Očekujem da će kolega Marijan Kustić svojim iskustvom i entuzijazmom, te s ljudima koje će okupiti oko sebe, biti ujedinjujući akter i šef ovoga županijskog odbora koji će premostiti podjele i okupiti HDZ da na sljedećim izborima, bez obzira jesu li oni nacionalne ili lokalne razine, ovdje u Lici gdje je HDZ  tradicionalno snažan, ponovno u cijelosti dođe na razinu pobjedničke stranke, izjavio je Plenković.

Na pitanje je li izostanak njegova zamjenika Milijana Brkića, prilikom posjeta Mostaru i nekim drugim županijskim organizacijama HDZ-a u vezi s aktualnom aferom SMS, te uživa li Brkić njegovo povjerenje, predsjednik HDZ-a Plenković je odgovorio kako to nema nikakve veze s tom aferom. Ovo mi je 13. ili 14. županijski odbor HDZ-a koji sam obišao u posljednja dva mjeseca. Prirodno je i dobro da kao predsjednik stranke obiđem teren i porazgovaram sa što većim brojem naših članica i članova da iz prve ruke vide ključne izazove za Vladu, funkcioniranje Vlade, prioritete, reformske napore i sve ono što je u razvojnom pogledu bitno danas za HDZ u svim dijelovima Hrvatske, rekao je Plenković.

Ovo je bio, dodao je, davno planiran posjet i nema nikakve veze s novinarskim pitanjima o tome je li njegov zamjenik Milijan Brkić postao prevelik teret za HDZ.

I u večerašnjoj izjavi u Gospiću Plenković je na ponovljene upite novinara rekao kako je njegov stav kao i stav vodstva HDZ-a, da se sve ove afere treba do kraja rasvijetliti, rasčititi i osnažiti institucije; i tek tada, kada se ustanovi što je istina, a što nije - zaključivati.

Na pitanje je li gubitak sudskog spisa iz istrage u slučaju 'elitne prostitucije' iz 2011. opravdan razlog sazivanju Vijeća za nacionalnu sigurnost, premijer Plenković je ponovio kako je potez na glavnom državnom odvjetniku, i da mu je teško iz ove perspektive razabrati kako dolazi do toga da se jedan spis ne može pronaći. Dodao je kako zna da je u tijeku proces rekonstrukcije tog spisa. Naglasio je i kako je neophodno osnažiti neovisno tijelo koje će s najviših razine slati poruke jačanja pravosudnih institucija, kao i njihove neovisnosti i samostalnosti, te profesionalnosti u obavljanju svih zadaća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!