12:26 / 28.12.2019.

Autor: HRT

Plenković u Jutarnjem listu o tome što može obećati u 2020.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Rekao je da će jačanje poslovnog ozračja potaknuti otvaranje novih radnih mjesta, što će zadržati ljude u Hrvatskoj.
U velikom blagdanskom intervjuu za Jutarnji list, predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovorio je na pitanje što građanima može obećati u 2020. godini. Rekao je da će jačanje poslovnog ozračja potaknuti otvaranje novih radnih mjesta, što će zadržati ljude u Hrvatskoj.

- Planiramo povećati ulaganja mirovinskih fondova, koji upravljaju iznosom od 117 milijardi kuna. Želimo da se uključe u privatizacije javnih i državnih poduzeća te ulažu u infrastrukturne projekte. Započinjemo i s analizom sustava plaća i koeficijenata u javnim i državnim službama, koji želimo pojednostaviti i učiniti pravednijim, s naglaskom na valoriziranje uspješnih i kvalitetnih. Stalno ćemo gledati da pronađemo dodatni prostor za nova porezna rasterećenja, osobito kod dohotka, dobiti i doprinosa, što se i dosad pokazalo učinkovitim za rast potrošnje i BDP-a, kazao je Plenković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!