12:32 / 30.01.2019.

Autor: HRT

Plenković: U petak sjednica Vlade u Dubrovniku

-

-

Foto: - / -

U uvodnom dijelu 140. sjednice Vlade premijer Andrej Plenković rezimirao je događaje iz proteklog tjedna. Naveo je da je vrlo bitno što je Hrvatska bila dio obilježavanja najstrašnijeg zločina nad Židovima u 20. stoljeću, Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta. Kazao je da je na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu održan niz sastanaka.

- Uz teme o europskoj perspektivi naših susjeda, posebno je bio interesantan susret s irskim premijerom, s obzirom na sve što se zbiva oko Brexita. Irska je posebno zabrinuta jer već 20 godina tamo postoji meka granica. Važno je da svi resori budu spremni na sve scenarije, a moguć je i scenarij izlaska bez sporazuma, koji je najmanje željen, rekao je premijer.

Vezano uz postupak koji se odnosi za restrukturiranje Uljanika, rekao je da nema ništa novoga za dodati u odnosu na ono što je jučer rečeno te da će, kada sve bude dovršeno, ministar izvijestiti o tom procesu. Za petak je najavio sjednicu Vlade u Dubrovniku, gdje će biti potpisani brojni ugovori s nizom jedinica područne i lokalne samouprave.

Od današnjih tema izdvojio je odluku o LNG terminalu, o financiranju prve faze projekta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!