12:22 / 05.10.2019.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Plenković u posjetu Gospiću

-

-

Foto: - / -

Predsjednik Vlade Andrej Plenković s članovima Vlade u posjetu je Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković s članovima Vlade u posjetu je Ličko-senjskoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

U Benkovcu je sudjelovao na predstavljanju projekta vjetroelektrane Korlat
, a u Šibeniku na Danima regionalnog razvoja i EU fondova. Prije Zadra, gdje je sudjelovao na obilježavanju Dana obrane grada, premijer je posjetio Gospić, gdje je održao sastanak s čelnicima ličko-senjskog HDZ-a.

Zatim je obišao najveći gospodarski sajam u Lici - "Jesen u Lici". Na toj jedinstvenoj manifestaciji koja simbolizira okuse i mirise Like premijer je kušao ličke delikatese, družio se s građanima te pohvalio dugovječnost sajma i trud tamošnjih poljoprivrednika i vlasnika OPG-a. - Ovdje se vidi koliko je Lika bogata, koliko su ljudi predani radu i stvaranju i što je najvažnije predani onome autohtonome ličkom, ali lijepo je vidjeti i proizvode iz drugih županija, rekao je Plenković te za sjajnu atmosferu u subotu u Gospiću pohvalio i župana Darka Milinovića i gradonačelnika Karla Starčevića, te Razvojnu agenciju Lira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!