10:24 / 11.01.2018.

Autor: HRT

Plenković: U veljači idem još jednom objasniti hrvatski stav Europskoj komisiji

-

-

Foto: - / -

Naše pozicije oko Slovenije jasne su i čvrsto su iskomunicirane prema našim partnerima, pa i Sloveniji, rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.
Naše pozicije oko Slovenije jasne su i čvrsto iskomunicirane prema našim partnerima, pa i Sloveniji. Ostajemo pri poziciji koja teži za pronalaženje dogovornog rješenja za pitanja granice. Te smo poruke iskomunicirali i prema našim partnerima u Europskoj uniji, rekao je premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade.

"Sredinom veljače u dogovoru s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom imam dogovoren poseban sastanak i s njim i s cijelim kolegijem EK gdje ćemo staviti na stol sva relevantna pitanja bitna za Hrvatsku u kontekstu našeg članstva u EU-u pa i odnosima sa susjedima. Tada ćemo imati prigodu još jednom rastumačiti naše stavove i pristup rješavanju problema oko granica", rekao je premijer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!