14:21 / 01.09.2018.

Autor: I.M./Hina

Plenković: Usredotočeni smo na rast gospodarstva

-

-

Foto: - / -

Premijer Andrej Plenković izjavio je u Dubrovniku kako ne strahuje za svoj položaj predsjednika HDZ-a niti za Vladu ni parlamentarnu većinu.
Premijer Andrej Plenković izjavio je u Dubrovniku kako ne strahuje za svoj položaj predsjednika HDZ-a niti za Vladu ni parlamentarnu većinu, odgovarajući na pitanja novinara o mogućem gubitku parlamentarne većine. 

Premijer Plenković negativno je odgovorio na pitanje strahuje li od 'neugodnih otkrića' koja bi se za njega, navodno, mogla naći u knjizi bivše ministrice gospodarstva Martine Dalić, od sadržaja u 'crnoj bilježnici', u kojoj spominje bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova i bivšeg vlasnika Agrokora Ivicu Todorića. "Ja o tome zaista nemam nikakva saznanja", rekao je Plenković.

Naglasio je da Vlada radi svoj posao i brine o tome kojim smjerom treba ići Hrvatska i kako treba razviti hrvatsko gospodarstvo. Pohvalio je rezultate ovogodišnje turističke sezone i prihode od turizma. Naglasio je i 'povijesno nisku' nezaposlenost.

Spomenuo je i summit s Kinom+16 zemalja kojemu će iduće godine Hrvatska biti domaćin. 

Naglasio je i kako je Vlada uspjela održati temelje politike koji su ključni za Hrvatsku: manje polarizacija, manje podjela, više stabilnosti i više gospodarskog rasta, društvene solidarnosti.

Na  upite vezane za sukob unutar ličko-senjskog HDZ-a, te bi li eventualno izbacivanje iz stranke župana Darka Milinovića protiv kojeg je pokrenut stegovni postupak, prijetilo parlamentarnoj većini - premijer je odgovorio kako su i HDZ i Vlada spremni na sve scenarije. 

"Ja čitam novine kao i vi", odgovorio je premijer na pitanje o tome da je navodni strateški partner Uljanika ukrajinski investitor Vladimir Novinsky.

Na pitanje o plaćama brodogradilištima za idući mjesec rekao je kako  je njemu kao predsjedniku Vlade stalo da sada pronađemo  formulu za "održivost hrvatske brodogradnje". Sve što se radi u budućnosti i plan restrukturiranje mora biti bazirano na puno manjoj participaciji države, rekao je Plenković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!