14:39 / 28.11.2020.

Autor: HRT/Hina

Plenković: Vera Tomašek ostavila je izniman trag u medijskom prostoru

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu je nakon duge i teške bolesti umrla Vera Tomašek, dugogodišnja novinarka i urednica Hrvatske radio televizije (HRT).
Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji u povodu smrti Vere Tomašek, istaknute novinarke, koja je, kako je rekao, u medijskom prostoru ostavila izniman trag.

Preminula novinarka Vera Tomašek

Vera Tomašek je "u hrvatskom medijskom prostoru ostavila izniman trag svojim predanim i profesionalnim radom, primjenjujući pritom uvijek najviše standarde novinarskog djelovanja.

Posebno je pamtimo po praćenju tema iz područja Europske unije, osobito tijekom procesa pridruživanja Hrvatske. Tijekom dopisničkog rada u Bruxellesu svojim sadržajnim izvještavanjem redovito je hrvatskoj javnosti na zanimljiv i pristupačan način znala približiti složene procese europskih integracija i tijek hrvatskih pregovora za članstvo", istaknuo je premijer.

Podsjetio je da je tijekom dugogodišnjeg rada na Hrvatskom radiju bila autorica brojnih emisija i urednica Redakcije vanjske politike te da je njezin izuzetan novinarski rad priznat Godišnjom nagradom HRT-a 2012. i posebnom nagradom Predsjednika Republike prilikom ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013.

"U ovim teškim trenutcima, primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja uime hrvatske Vlade i moje osobno", stoji u sućuti premijera obitelji Vere Tomašek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!