07:25 / 19.07.2018.

Autor: M.M./Hina

Plenković: Vlada je spremna brinuti o sportskoj infrastrukturi

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada je današnju sjednicu održala u svečanoj dvorani, jer se dvorana ban Jelačić obnavlja i rekonstrukcija bi trebala biti završena do siječnja 2019.
Vlada je današnju sjednicu održala u svečanoj dvorani, jer se dvorana ban Jelačić obnavlja i rekonstrukcija bi trebala biti završena do siječnja 2019.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice u ime Vlade još je jednom čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću, stručnom stožeru i vodstvu HNS-a koji su Hrvatskoj i hrvatskom narodu priredili veliko zadovoljstvo sa sjajnim rezultatom viceprvaka na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

To je u sportskom smislu fantastičan uspjeh, u fenomenološkom smislu - Hrvatska je postala globalni brend. Vlada je više nego spremna da se brinemo o sportskoj infrastrukturi i kad se slegnu slavljenički dani sazvat ćemo sve zainteresirane kako bi vidjeli kako pristupiti kvalitetnom rješenju jednog nacionalnog stadiona, ali ne zanemarujući nogometnu infrastrukturu diljem Hrvatske, rekao je premijer Plenković.

Osvrnuo se i na most koji je prije dva dana otvoren između kopna i otoka Čiova. Most je dugačak više od 500 metara, a vrijednost mu je 213 milijuna kuna. Osamdeset i pet posto sredstava financirano je iz EU fondova.
Ostvarili smo je još jedan prometni infrastrukturni projekt koji je jako dobar za Split, Trogir i Čiovo, za turizam, ali i za normalan život. Od ovog trenutka cijelo Čiovo dobilo je na dodatnoj vrijednosti što će pridonijeti i turističkom aktivizmu na ovom otoku, istaknuo je Plenković.

Dodao je da sutra odlaze u Vinkovce, gdje će se održati peti sastanak savjeta za Slavoniju Baranju i Srijem. Brojne su teme pripremljene posebno one koje se odnose na dio koji se odnosi na razvojne sporazume gdje ćemo pružit ćemo novu mogućnost županijama za puno kvalitetniji razvoj. Govorit ćemo i o demografskoj revitalizaciji Slavonije, o kulturnim projektima, te ćemo napraviti plan daljnje dimanike naših aktivnosti za slavoniju, rekao je premijer u uvodnom obraćanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!