12:32 / 29.02.2020.

Autor: E.L.S./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Plenković: Vodit ću konstruktivnu, odvažnu i odlučnu kampanju

-

-

Foto: - / -

U Makarskoj je kampanju za izbore u HDZ-u komentirao i Miro Kovač. Smatra da je Plenković izgubio vjerodostojnost.
Mjesta u HDZ-u ima za sve, nitko neće nikoga tjerati i samo je pitanje tko će biti na kojoj dužnosti, rekao je predsjednik stranke Andrej Plenković, komentirajući unutarstranačke izbore.Vodit će konstruktivnu, odvažnu i odlučnu kampanju, poručio je, te odgovorio onima koji smatraju da je HDZ skrenuo ulijevo.

- Nema baš ničeg lijevog u politici HDZ-a i ove Vlade, a naročito ne unutar HDZ-a. To je poanta i tu tezu ću vrlo čvrsto, argumentirano otklanjati s političkog horizonta i brojnih lažnih informacija kojih je bilo previše ove 3 i pol godine. Malo je vrijeme da to razgrnemo i na hrvatskoj političkoj sceni, a naročito i unutar HDZ-a - izjavio je Plenković.

U Makarskoj je kampanju za izbore u HDZ-u komentirao i Miro Kovač. Smatra da je Plenković izgubio vjerodostojnost.- Nažalost, imamo trenutno stupove koalicije koji su ljudi iz bivše Kukuriku koalicije. To su gospođa Opačić, gospodin Čačić, gospodin Vrdoljak, gospodin Pupovac - to su partneri gospodina Plenkovića, drugih partnera nema i on kao takav ne može dobiti parlamentarne izbore, niti može sastaviti buduću hrvatsku vladu, to može samo naša opcija za promjene - poručio je Kovač.

U ponoć je istekao rok za predaju potpisa kandidata za čelne dužnosti u HDZ-u uoči unutarstranačkih izbora. Posljednji su potpise predali Hrvoje Tomasović i Ivan Kujundžić, obojica kandidati za potpredsjednika HDZ-a. Tomasović je predao oko 10 000 potpisa, a Kujundžić oko 7500.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!