Plenković za HRT: Vatreni su za mene svjetski prvaci

15.07.2018.

19:37

Autor: HRT

default error photo
Finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pratio je i premijer Andrej Plenković na Stroosmayerovu trgu u središtu Zagreba.
Finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pratio je i premijer Andrej Plenković na Stroosmayerovu trgu u središtu Zagreba.

Predsjednica pratila utakmicu iz lože, premijer s navijačima

Iskrene čestitke hrvatskoj reprezentaciji i izborniku Zlatku Daliću. Oni su za mene svjetski prvaci. Bili su sjajni. Francuska je imala sreće u prvom poluvremenu. Kasnije su dali dva krasna gola. Borba je bila velika, ali to je sport. Moglo je otići na našu stranu, kazao je premijer Plenković.

Srce mi je kao Hrvatska i domovinska i iseljena. Atmosfera na Strossmayerovom trgu je fenomenalna i svi dišu kao jedno. Ljudi su zadovoljni kao i da smo pobijedili. Tako i treba biti. Ovo je za Hrvatsku čudo od uspjeha i moramo biti jako, jako sretni, izjavio je Plenković.

Odgovarajući na pitanje o dočeku premijer je kazao da će se svi potruditi da to bude doista na najbolji način. Pružili su nam nezaboravno iskustvo. Vjerujem da je ovo snažna poruka za cijelu naciju. Uz znanje, rad, entuzijazam, dobruorganizaciju i vjeru u sebe - jako puno toga se može postići. Nadam se da će biti inspirativni za sve nas s ovim uspjehom, dodao je.

Na zagrebačkom Štrosmajerovu trgu utakmicu su, zajedno s navijačima, gledali i slavili i predsjednik Sabora i ministri. Evo što su poručili:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!