22:45 / 22.05.2020.

Autor: HRT

Plenković: Zabrana rada nedjeljom ukinut će se ako ne bude nužna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Premijer Plenković za Jutarnji list je rekao kako će se, utvrdi li se da epidemiološki više nije nužna, zabrana rada nedjeljom ukinuti, no poručio je kako je on za to da nedjelja bude neradna.
Premijer Andrej Plenković najavio je kako će se, utvrdi li se da epidemiološki više nije nužna, zabrana rada nedjeljom ukinuti, no poručio je kako je on za to da nedjelja bude neradna.

- Zabrana rada nedjeljom bila je epidemiološka mjera koja je donesena u sasvim drugačijem trenutku od današnjih okolnosti, kada imamo jednoznamenkasti broj novooboljelih. I cilj mjere je bio jedan dan u tjednu smanjiti intenzitet mobilnosti populacije. Ako se sada epidemiološki konstatira da to više nije nužno, onda će se ta mjera ukinuti, rekao je premijer u intervjuu sa subotnji Jutarnji list.

Osobno zagovara neradnu nedjelju. Što se tiče nedjelje, ja sam za to da bude neradna. To je politički stav Vlade i HDZ-a, rekao je.

Premijer se osvrnuo i na političke suparnike u izbornoj utakmici, držeći da će birači izabrati one za koje smatraju da se znaju nositi sa krizama i da mogu najbolje upravljati zemljom.

Poručio je kako je spreman ići na sučeljavanja. Plenković je kazao da i danas misli kako je mislio za predsjedničkih izbora, odnosno da je glas za Miroslava Škoru glas za SDP.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!