Pljačkašu zlatarnica i ljekarni nepravomoćno maksimalnih 20 godina zatvora

02.09.2022.

16:09

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Na zagrebačkom Županijskom sudu u petak je zbog 14 pljački zlatarnica i ljekarni nepravomoćno na 20 godina zatvora osuđen Dean Kapetinić (37), doznaje Hina na sudu.

- Sudsko vijeće nije povjerovalo vašoj obrani da ste ukradeno zlato čuvali za osobu čije ime ne želite otkriti. Kod vas je pronađeno zlato, pištolj i rukavice, poručila je Kapetiniću predsjednica sudskog vijeća Jadranka Kos. 

Djela koja vam se stavljaju na teret, dodala je, počinili ste u cijelosti ubrojivi s izravnom namjerom.

Sutkinja je rekla da je Kapetiniću dosuđena jedinstvena maksimalna kazna u trajanju od 20 godina na koliko je sudsko vijeće bilo ograničeno budući da je zbroj pojedinačnih kazni za svako od 14 kaznenih djela dosegao 32 i pol godine zatvora.

Kapetinić je tijekom suđenja poricao krivnju za svih 14 kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret.

Prema optužnici, Kapetinić je maskiran i naoružan air soft pištoljem tijekom siječnja i veljače prošle godine opljačkao niz zagrebačkih zlatarnica i ljekarni počinivši štetu u iznosu od 1,2 milijuna kuna.                                                                                                                                                            

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!