Pljesak žurnih službi za zdravstvene djelatnike COVID odjela

28.11.2021.

12:22

Autor: HRT

Pljesak za zdravlje

Pljesak za zdravlje

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Pod geslom "pljesak za zdravlje" pripadnici svih žurnih službi Karlovačke županije zapljeskali su pred prozorima COVID odjela karlovačke opće bolnice. Time žele skrenuti pozornost na profesionalnost i izniman trud koji svi zdravstveni djelatnici već punih 20 mjeseci svakodnevno ulažu u liječenje oboljelih od COVID-a.


Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković poručio je kako su ovom gestom željeli potaknuti sve građane na razmišljanje. Da stanu dvije minute i zamisle kako je to raditi 20 mjeseci u ovakvim uvjetima. S druge strane neka se prisjete koliko je naših građana spašeno.

- Kliničke slike se doimaju ozbiljnije, da puno ranije idu prema lošem i prema respiratoru. Nije rijetkost da primimo pacijenta koji je došao u ambulantu, da ide direktno u intenzivnu i na respirator. To je nešto što u početku nismo toliko viđali, kazala je Jasna Tokić, koordinatorica za liječenje COVID pacijenata u Općoj bolnici Karlovac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!