19:53 / 28.12.2020.

Autor: HRT

Po jakom nevremenu prevezli trudnicu s Hvara u Split

-

-

Foto: - / -

Akciju hitnoga medicinskog prijevoza trudnice s otoka Hvara u Split, službenici splitske Kapetanije poduzeli su danas popodne, po izrazito jakom nevremenu.
Službenici LK Split izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o zahtjevnoj akciji hitnoga medicinskog prijevoza trudnice po izrazito jakom nevremenu na moru.

MEDICO akcija poduzeta je nakon poziva Hitne medicinske službe Split. Službenici splitske Kapetanije isplovili su spasilačkim brodom 'POJIŠAN', koji je u akciju angažiran iz Palmižane prema luci Vira, na otoku Hvaru, gdje je dogovoren ukrcaj trudnice i liječničke pratnje.

Brod 'POJIŠAN' pristao je u splitsku gradsku luku SAR gdje su trudnicu preuzeli djelatnici HMP-a Split u daljine postupanje prema KBC-u Split, čime je akcija uspješno okončana, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!