Po lijekove se opet može putem e-Recepta

23.03.2022.

15:45

Autor: HRT/Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio je u srijedu poslijepodne da je normaliziran rad Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava (CEZIH) pa se u ljekarnama ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta.

- Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) je normaliziran te ponovno radi u punom opsegu. Otklonjeni su svi tehnički problemi te se pružanje zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a odvija neometano, poručuju iz HZZO-a.

Sustav nije radio jučer od 10 do 17 sati, a i danas do popodnevnih sati skoro je 50 posto prometa putem CEZIH-a bilo ponovno u prekidu, što je stvorilo probleme u funkcioniraju e-Recepata, e-Uputnica, e-Nalaza, e-Naručivanja, kao i radu portala CEZIH-a.

Liječnici primarne zdravstvene zaštite, zbog pada CEZIH-a, bili su upućeni na 'papirnati' način rada, odnosno printanje uputnica i recepta, na što su iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) upozorili da za to nemaju dovoljno tiskanica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!