Policija moli za pomoć - pobjegli iz policijskog vozila na putu za zatvor

12.02.2022.

17:28

Autor: HRT

Pobjegli iz policijskog vozila na putu za zatvor

Pobjegli iz policijskog vozila na putu za zatvor

Foto: HTV / HRT

PU vukovarsko-srijemska objavila je fotografije dvojice muškaraca koji su u petak navečer pobjegli iz policijskog vozila, dok su ih policijski službenici prevozili u Zatvor u Osijeku. Pozivaju građane da dojave policiji na broj 192 ukoliko uoče muškarce. Informacije se mogu dostaviti i anonimno. Neslužbeno se doznaje da je riječ o dvojici državljana Moldavije uhićenih na autocesti Lipovac-Zagreb zbog krijumčarenja migranata.

"Sinoć, 11. veljače 2022. godine oko 22 sata, dva muškarca koje Policijska uprava vukovarsko-srijemska sumnjiči da su počinitelji kaznenih djela, su pobjegla iz kretajućeg policijskog službenog vozila "marice", dok su ih policijski službenici prevozili u Zatvor u Osijeku, nakon što im je određen istražni zatvor.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je obavila očevid na službenom policijskom vozilu te je zasad utvrđeno kako su dvojica muškaraca bila u stražnjem dijelu vozila (marice) te da su u tom dijelu vozila izazvali mehanički kvar na stražnjim rešetkama i vratima te tako otvorili vrata i dali se u bijeg.

Sve raspoložive snage na terenu intenzivno tragaju za dvojicom muškaraca. Također, o ovom događaju ćemo preispitati sve činjenice vezane za postupanje policijskih službenika ove Uprave koji su muškarce prevozili.

Ovim putem pozivamo građane da dojave policiji na broj 192 ako uoče muškarce, a njihove fotografije su u nastavku. Informacije se mogu dostaviti i anonimno.

Jedan muškarac je slabije tjelesne građe, smeđe kose i visok je oko 175 cm, dok je drugi muškarac srednje tjelesne građe, crne kose i visok je oko 165 cm", priopćeno je.

- Policijska uprava Vukovarsko-srijemska obavila je očevid na službenom policijskom vozilu te je za sada utvrđeno da su dvojica muškaraca bila u stražnjem dijelu marice. U tom dijelu vozila izazvali su mehanički kvar na stražnjim rešetkama i vratima te na taj način otvorili vrata i dali se u bijeg. Sve raspoložive snage su na terenu i intenzivno tragaju za dvojicom muškaraca, kazao je Dragoslav Živković, glasnogovornik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!