Počast braniteljima iz akcije 'Kamenska 91'

26.09.2022.

13:22

Autor: HRT/IMS

Počast braniteljima iz akcije 'Kamenska 91'

Počast braniteljima iz akcije 'Kamenska 91'

Foto: HRT / HTV

Kod spomen obilježja u Kamenskoj na cesti Požega - Pakrac, obilježena je 31. obljetnica prve vojno redarstvene akcije na ovom području - 'Kamenska 91'. U njoj su život izgubila desetorica hrvatskih branitelja, a jedan se još smatra nestalim. 

Njihove žrtve vijencima i molitvom prisjetili su se suborci, udruge proizišle iz Domovinskog rata te branitelji - maratonci koji su i danas za njih istrčali počasnu utrku do Kamenske.

- Šest mjeseci sam išla ovdje svaki dan, jer ga šest mjeseci nisam dobila. Poginuo je 26.9., a tijelo sam dobila 26.3.. Onda možete misliti kroz što sam sve prolazila, kaže majka poginulog branitelja 'Kamenske' Marija Vojnić.

Branitelj maratonac Željko Pavlović poručuje da će uspomena na njih živjeti dok su živi i njihovi prijatelji. Poklon njihovoj žrtvi, dodaje "barem je mali dio zahvalnosti koju možgu dati". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!