12:53 / 15.09.2018.

Autor: I.B./HRT

Počela akcija kontrole vozača u Zagrebu

-

-

Foto: - / -

Provjerava se jesu li konzumirali alkohol ili drogu, voze li dopuštenom brzinom, imaju li zavezan pojas te koriste li se mobitelom u vožnji.
Zbog povećanog broja prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama, sinoć je na području Policijske uprave zagrebačke počela akcija kontrole vozača. Provjerava se jesu li konzumirali alkohol ili drogu, voze li dopuštenom brzinom, imaju li zavezan pojas te koriste li se mobitelom u vožnji. Akcija se nastavlja večeras i u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Točno u ponoć počela je preventivno-represivna akcija - deseci vozača tijekom ovog vikenda bit će zaustavljeni radi provjere. 

Na našim cestama - neprilagođena brzina, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i korištenja mobitela tijekom vožnje - i dalje su najčešći uzroci teških prometnih nesreća. Na području Policijske uprave zagrebačke zabilježeno je čak 10 smrtno stradalih osoba više nego u istom razdoblju prošle godine.

Gledajući u cjelini za nacionalni program od 2010 do 2020 PUZ je na dobrome putu da ispuni ciljeve nacionalnog programa tj. 50 posto smanjenja smrtno stradalih osoba.

Onima koji su bili u prekršaju slijede kazne, mnogi se pokušavaju izvući, a samo rijetki prođu ispod policijskog radara.

Najave strožih policijskih kontrola također pridonose sigurnosti u prometu. Sudeći prema broju zaustavljenih vozača koji nisu bili u prekršaju, akcija je uspjela.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!