Održana Fiumanka: Najbrži Maxi Jena i ekipa HRT-a

12.06.2021.

12:44

Autor: Dajana Kruneš/Jelena/Tomac/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Fiumanka - najveća riječka međunarodna jedriličarska regata

Fiumanka - najveća riječka međunarodna jedriličarska regata

Foto: Dnevnik / HRT

Regata, čiji je suorganizator Hrvatska radiotelevizija, sjajna je promidžba Rijeke i Kvarnera kao turističkih i nautičkih odredišta.

Pod motom jedriti se mora plovila je i ovogodišnja Fiumanka, velika regata, obiteljska regata te ona medijska. Iako i ove godine organizirana u pandemijskim okolnostima, Riječanima i gostima, osim same regate, Fiumanka je ponudila brojna popratna događanja na moru i kopnu, a danas, zaista pravu feštu od jedara, javila je u Dnevniku HTV-a novinarka Jelena Tomac.

Jedrilo je preko 160 brodova s posadama iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Crne Gore. Ono čega je ipak malo nedostajalo je bio vjetar, no regata je ipak uspješno privedena kraju, dodala je.

Pobjedu je odnijela ekipa iz Crne gore na brodu Maxi Jena, a u medijskom dijelu regate slavila je naša HRT-ova posada, izvijestila je Tomac.

Jedra su za danas spuštena, ali to nije bio kraj zabave večeras u Rijeci. Vrijedi napomenuti da je Fiumanka prva veća manifestacijakoja je u Rijeci organizirana nakon dužeg perioda strogih epidemioloških mjera te je na neki način vratila život u grad na rječini, rekla je Tomac.

Gužva je bila danas u riječkom akvatoriju - zabijelilo ga je stotine jedara. Prizor je to koji se čeka cijele godine.

Preko 160 posada satima se borilo sa slabim vjetrom. S mora su se vratili umorni, ali sretni. Prva se za kopno vezala 24 metara duga Maxi Jena.

Osim velikiš krstaša, jedrile su i male obiteljske barke, a iskusni sudionici znanje su prenosili na one koji rade prve korake.

Važan dio Fiumanke već 15 godina su i predstavnici sedme sile. Jedra je podigla i ekipa HRT-a te odnijela pobjedu u medijskom dijelu natjecanja.

No pobjeda je ovdje u drugom planu. Ono najbitnije je druženje, zabava i održavanje tradicije života uz more.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!