Počela jesenska shema na HRT-u

21.09.2020.

08:33

Autor: HRT

default error photo
Jesenska shema na HRT-u počela je u ponedjeljak s emisijom Dobro jutro, Hrvatska u kojoj su gostovali Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica programa Hrvatskoga radija, Renato Kunić, ravnatelj PJ Program, Bruno Kovačević, glavni urednik programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV 4 i Međunarodnog programskog kanala, te su predstavili novitete u programu.
Jesenska shema na HRT-u počela je u ponedjeljak s emisijom Dobro jutro, Hrvatska u kojoj su gostovali Eliana Čandrlić Glibota, glavna urednica programa Hrvatskoga radija, Renato Kunić, ravnatelj PJ Program, Bruno Kovačević, glavni urednik programa HTV1, HTV2, HTV3, HTV 4 i Međunarodnog programskog kanala, te su predstavili novitete u programu.

Eliana Glibota rekla je kako Hrvatski radio uvijek kreće kao i školarci s jesenskom shemom.

- Krenuli smo sedmog rujna tako da su s ei noviteti pomalo počeli uhodavati kod nas na svim programima, rekla je Glibota.  

Dnevnik iz novog studija

Renato Kunić je istaknuo da se ponosi novim Dnevnikom i rekao kako treba biti zadovoljan da se u ovoj koronakrizi nakon dvoje godine složio novi studio iz kojeg će večeras u 19 sati krenuti novi Dnevnik.

- Bit će grafički puno bogatiji nego stariji. Studio je na prostoru koji smo nekad zvali Trg i presjekli smo ga na polovicu i taj dio smo iskoristili puno pametnije nego što je on dosad bio iskorišten. Posebno se veselim grafičkom paketu koji će biti vjerujem potpuno novi doživljaj. Tema dana je sad uklopljena u Dnevnik i neće biti izdvojena kao što je bilo dosad. Na jedan malo drugačiji način su odlučili to složiti. Sport smo produžili na sedam minuta i tu je prognoza koja će biti u boljem izdanju, rekao je Kunić.

To će biti u trendu svih tendencija kako je to danas u Europi, kako to zapravo treba izgledati, dodao je Renato Kunić.

Bruno Kovačević je rekao kako je HRT od početka godine najgledanija televizija u Hrvatskoj i cijelo ljeto je HRT bio najgledaniji kao Prvi program.

- To nam je jako značajno jer smo na toj poziciji bili zadnjih 12 godina. Možemo reći da smo zadovoljni. Nama je svaki dan nova utakmica, ne smiješ se opustiti. Treba biti pažljiv da se ne napravi nekakva pogreška. Dobar dio emisija u Zabavnom programu smo snimili preko ljeta, bojeći se korone potkraj godine. 70 posto značajnih emisija odradili smo preko ljeta. Volim Hrvatsku, snimit ćemo A stranu, Zvijezde pjevaju i još neke emisije, rekao je Kovačević.

Renato Kunić se nadovezao na gledanost i rekao da za jednu televiziju nije gledanost prva stvar.

- Za nas je puno bitnije da smo relevantni, da smo sigurno u to što govorimo da ne bi bilo da dajemo neke krive informacije. Sigurno da je gledanost laskava, nama je to drago. Najgore je biti relevantan, objektivan, divan, krasan, a nitko te ne gleda i ne sluša. Mislim da je i Hrvatski radio imao pomak u slušanosti, rekao je Kunić.

Glibota je rekla kako kvartalna izvješća koja dobivaju pokazuju da je unazad dvije godine počeo uzlazni trend svih kanala Hrvatskog radija.

- Svi radijski kanali se penju polako.Na radijskom tržištu jako je velika konkurencija komercijalnih radija po cijeloj Hrvatskoj. Uspjeli smo se popeti na drugo mjesto prvi put u povijesti otkad su krenule komercijalne radijske stanice. Nadam se da ćemo konačno uspjeti zasjesti na prvo mjesto. Korona pandemija je ostavila traga, tako smo i mi na radiju odlučili na svim ovim nacionalnim programima raditi emisije koje se bave i posljedicama korona pandemije, posebice na psihičko zdravlje, ono što nam se mijenja u svakodnevnom životu.

- Na Prvom programu smo odlučili takvu jednu emisiju prilagoditi, rade ju kolege iz obrazovnog programa, srijedom navečer. Na drugom programu imamo emisiju Linija povjerenja koja će se baviti psihološki zdravljem, a na trećem programu Dijagnozis, rekla je Glibota. Bruno Kovačević istaknuo je novitete u programima i neke već ranije poznate emisije koje se nastavljaju prikazivati.  

- Od ponedjeljka navečer kreću najkvalitetniji domaće dokumentarne serije, serijale. Tu će biti od Knjaza, Gorana Milića, Dubravka Merlića, Nesreće 2. Imamo jako puno stvari koje su napravili ljudi na HRT-u u koji idu u tom terminu. Dramske serije: Crno bijeli svijet, Dnevnik velikog Perice. Utorkom u večernjem programu ići će Tončica Čeljuska sa svojim gostima. Imamo najbolje svjetske dokumentarce s potpisom BBC-a, Romano Bolković talk show u srijedu. Četvrtkom imamo Milijunaša, vraća se Puls. Blockbusteri petkom i subotom u prime time-u na Prvom programu. Nedjelja opet hrvatski dokumentarci. Izdvojio bih možda Berge - Istra, dokumentarac u dva djela. Strani dokumentarci u nedjelju navečer na Drugom programu. Vraća se Liga prvaka, Stadion ponedjeljkom navečer, najbolje europske i svjetske serije od 20 h i filmovi koji su uvijek od 21 sat na Drugom programu, rekao je Kovačević.

Renato Kunić je rekao kako HRT relativno dobro prolazi kroz ovu koronakrizu.

- Krenuli smo sa Školom na trećem, to je za učenike koji ovaj trenutak ne mogu prisustvovati nastavi. Treći program je jako dobar, Četvrti će biti informativan kakav i jest, Drugi je zabavan, a Prvi je onaj koji najgledaniji i najjači, rekao je Kunić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!