10:55 / 07.01.2019.

Autor: HRT

Počela nastava u Splitsko-dalmatinskoj županiji

-

-

Foto: - / -

Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola počinje sljedeći tjedan, no za one u Splitsko-dalmatinskoj županiji drugo polugodište već je počelo.
Umjesto 14. siječnja kao u ostatku Hrvatske, đaci u Splitsko-dalmatinskoj županiji - već su u klupama.

Drugo polugodište počinje ranije jer je prvo počelo tjedan dana kasnije, što sada treba nadoknaditi. To je, podsjetimo, prije početka školske godine odobrilo mjerodavno ministarstvo, a na zahtjev županijskog Odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport.

Kasniji početak škole u rujnu zatražen je jer su ravnatelji nekih škola, posebice na otocima, smatrali da s obzirom na ljetne vrućine i turizam škola počinje prerano, što drugim jadranskim županijama ipak nije bio problem.

Školski kalendar na splitskom je području promijenjen, prilagoditi su se morali i profesori i đaci. Nisu svi zadovoljni promjenama, nastavi li se i ubuduće odgađati početak školske godine, već se čuju prijedlozi, bolje je da se ne krate zimski nego - proljetni praznici.

Pogledajte reakcije na početak škole među đacima i profesorima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!