Počela sanacija prometnica u Gorskom kotaru uništenih u poplavi

18.09.2022.

19:38

Autor: Dnevnik/HRT

Bujice i poplavljene prometnice u Kupskoj dolini

Bujice i poplavljene prometnice u Kupskoj dolini

Foto: Nel Pavletic / Pixsell

Prestankom oborina i povlačenjem rijeka u korita u Kupskoj dolini na području Gorskoga kotara počela je sanacija prometnica koje su najviše stradale u poplavama.

U tijeku je raščišćavanje odrona na županijskoj cesti Brod na Kupi-Hrvatsko. Još su neprohodne mnogobrojne nerazvrstane ceste pa su pojedina naselja i dalje prometno odsječena. Iako nije proglašena elementarna nepogoda, Primorsko-goranska županija najavila je pomoć.

- Cestu smo prokrčili, jučer je bila zatvorena, skroz je bila zatrpana. Tamo naprijed je bilo metar i pol nanosa na cesti, osposobili smo je da može lokalno stanovništvo prometovati, rekao je Robert, djelatnik Cesta Rijeka.

- Nema nekakvih velikih oštećenja, jedino je infrastruktura stradala, ceste su stradale jako i trebat će ih sanirati što prije jer su neka sela odsječena prometno a to su uglavnom nerazvrstane ceste koje spadaju u nadležnost Grada Delnica, rekao je Davorin Klobučar, predsjednik MO Brod na Kupi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!