16:05 / 03.01.2020.

Autor: HRT

Počela sanacija Zrmanje

Foto: HTV Zadar

Foto: HTV Zadar

Foto: - / -

Nakon što je Zrmanju pogodio ekocid - danas je na terenu počela sanacija. U Državnom inspektoratu kažu da su odmah nakon dojave otišli u izvide te dali nalog Hrvatskim vodama za sanaciju.
Nakon što je Zrmanju pogodio ekocid - danas je na terenu počela sanacija. U Državnom inspektoratu kažu da su odmah nakon dojave otišli u izvide te dali nalog Hrvatskim vodama za sanaciju. No, kažu, zbog nabujale vode nije se moglo.

Djelatnici tvrtke za uklanjanje onečišćenja u ime Hrvatskih voda mazut tretiraju odmašćivačem, postavili su upijajuće brane i tkanine. I to je sve što se zasad može učiniti.

Monitoring se i dalje nastavlja, Inspekcija zaštite okoliša Državnog inspektorata će revidirati dosad donesena rješanja na bazenu lužine i tvornice Glinice koje su kako se i u ovom slučaju vidi, stalna prijetnja za okoliš te zdravlje ljudi i životinja.

- Pokrenut ćemo ponovne postupke kako bi rješili srž problema, istaknula je voditeljica područnog ureda Državnog inspektorata u Zadru Iva Dunatov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!