17:07 / 19.10.2018.

Autor: V.K./Hina

Počele pripreme za kurikularnu reformu u osnovnim i srednjim školama

Ilustracija i foto:Pixabay

Ilustracija i foto:Pixabay

Foto: - / -

Početak edukacije za frontalno uvođenje kurikularne reforme službeno je obilježen u Zagrebu edukacijom o učenju u online okruženju.
Početak edukacije za frontalno uvođenje kurikularne reforme službeno je obilježen u Zagrebu edukacijom o učenju u online okruženju.

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj posjetila je radionicu koju održavaju edukatori Carneta uživo u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića, zahvalila je polaznicima i kazala da su tom radionicom uživo započeli s pripremama za primjenu kurikularne reforme u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj.

Neće svim učiteljima trebati priprema za e-učenje, ali sve ih uključujemo u pripreme za kurikularnu reformu, kazala je i dodala da se nakon mjesec dana otvaraju virtualne učionice koje će ostati otvorene do rujna 2019. godine, a prema potrebi i dalje, te da će ih nadopunjavati i edukacijama uživo tijekom siječnja i svibnja.

Na različitim područjima i na različite načine podižemo razinu kompetencija, kazala je i dodala da će sve aspekte provjeriti kroz eksperimentalni dio i poboljšane varijante primijeniti u kurikularnoj reformi. Sve ćemo stići na vrijeme, kazala je pomoćnica ministrice Kralj.

Pomoćnica ravnatelja za podršku obrazovanju CARNET-a Branka Vuk, koja vodi edukaciju o korištenju online okruženja u svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, kazala je da to okruženje učenja donosi određene izazove, jer se polaznici nalaze sami i moraju sami paziti da slijede rokove i da ispunjavaju zadatke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!