Počele pripreme za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

23.09.2021.

16:11

Autor: V.K./HRT/Hina

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Vukovarske gradske vlasti izvijestile su u četvrtak da su počele s organizacijom ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., koji će Grad Vukovar organizirati zajedno s vukovarskim braniteljima, predstavnicima braniteljskih udruga, ustanovama i institucijama.


Navode da je sukladno tome održana 1. sjednica Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2021. na kojoj su utvrđene smjernice za program obilježavanja, a koje podrazumijevaju već tradicionalna događanja središnjeg programa od 17. do 20. studenoga.

Jednoglasno je odlučeno da će slogan obilježavanja ovogodišnjeg Dana sjećanja na žrtvu Vukovara glasiti "Vukovar - mjesto posebnog domovinskog pijeteta, a za pripremu programa 18. studenoga imenovan je pododbor kojeg čini sedam članova.

Kolonu sjećanja predvodit će, kao i prijašnjih godina, hrvatski branitelji Vukovara te članovi obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja, a prolazit će svojom uobičajenom trasom od Nacionalne memorijalne bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, gdje će uslijediti protokol polaganja vijenaca te sveta misa.

S obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom koronavirusa te činjenicom da je i prošlogodišnje obilježavanje organizirano u jeku pandemije, pravovremeno će se postupati sukladno epidemiološkoj situaciji te će u organizaciju biti uključene službe relevantne za donošenje epidemiološkog okvira.

- Vjerujemo da će organizacija proteći bez tehničkih i drugih možebitnih poteškoća, a sve s ciljem dostojanstvenog obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, ističu vukovarske gradske vlasti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!