17:06 / 15.03.2021.

Autor: T.V./IMS/HRT

Počeli radovi na izgradnji cjevovoda do Bresta Pokupskog i Male Gorice

Potpisan ugovor o financiranju vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Petrinje

Potpisan ugovor o financiranju vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Petrinje

Foto: HTV / HRT

U Brestu Pokupskom ugovor o financiranju vodnih građevina na području vodoopskrbnog sustava Petrinje, vrijedan 10 milijuna kuna, potpisale su Hrvatske vode i petrinjska Privreda. 

Tako je počela izgradnja cjevovoda pa će do kraja godine stanovnici Bresta Pokupskog i Male Gorice vodu, umjesto iz bunara oštećenih u potresu, dobivati iz javne vodoopskrbe.

- Zasigurno ovdje gdje nije bilo vodoopskrbe, gdje su zdenci stradali, ovih 13,5 kilometara cjevovoda značit će kvalitetnije uvjete za život i ostanak na ovome području, poručio je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

- Danas grad Petrinja nad sobom ima jednu veliku katastrofu, međutim ovaj projekt pokazuje da život nije stao, da idemo dalje za boljim sutra, rekao je Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje.

- U idućim tjednima i mjesecima potpisat će se ugovori o sanaciji dijelova vodoopskrbne mreže. Gospodin Đuroković je rekao da će se graditi na području Gline, Kostajnice, Siska i na području Kravarskog, naglasio je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!