19:43 / 06.08.2019.

Autor: D.P./M.J.

Počeli radovi na još dvije zagrebačke prometnice

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kao i svake godine, Zagreb ljeti postaje gradilište. Do sada se radilo po cijelom gradu, a danas su počeli radovi na još dvije lokacije - u Vukovarskoj i Vinogradskoj ulici.
Kao i svake godine, Zagreb ljeti postaje gradilište. Do sada se radilo po cijelom gradu, a danas su počeli radovi na još dvije lokacije - u Vukovarskoj i Vinogradskoj ulici.

Gradilišta su uobičajeni prizori na zagrebačkim prometnicama tijekom ljeta. Zbog radova se treba snalaziti. Od danas je zatvorena Vinogradska od Ilice do rotora ispred bolnice te Vukovarska od Savske do Ozaljske. Ceste koje treba obnoviti.

- Ja sam starosjedioc, ja sam tu cijeli život, užas. Ja govorim o svom kvartu, za ostalo ne znam, Trešnjevka, ovaj tu dio, užas, rekla je stanovnica Željka.

Na nove dvije lokacije obavit će se isti posao vrijedan ukupno dva milijuna kuna. Vinogradska će biti gotova za 5, a Vukovarska za 9 dana.

- Klasično frezanje oba dva sloja asfalta, nosivog i habajućeg sloja, podizanje komunalnih instalacija, zamjena starih škrinjica, poklopaca, rekao je voditelj podružnice Zagrebačke ceste Željko Dukić.

Napravit će se i nova signalizacija kako bi se promet tom važnom pristupnom cestom prema bolnici učinio sigurnijim. Kada se govori o ljetnim radovima u Zagrebu valja spomenuti i trenutačno najveće gradilište, remetinečki rotor čija rekonstrukcija traje malo više od godine dana.

O razmjerima projekta najbolje govore sljedeći podaci - samo za tunele potrošeno je 5 milijuna kilograma armature i 45 tisuća kubičnih metara betona. Radovi teku prema planu.

- Mislim da ćemo mi u roku završiti. Jedino je dvojba zimski period, baš ćemo ući u završne radove na prometnicama, signalizacija i sve, a to se nemre raditi po zimskim uvjetima, istaknuo je voditelj gradilišta Goran Radić.

Predviđa se da bi radovi mogli završiti do travnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!