Počeli radovi na podvožnjaku u Škorpikovoj ulici, naoružajte se strpljenjem

11:19 / 22.06.2022.

Autor: Barbara Ravbar/M.M./HRT

Počeli radovi na podvožnjaku u Škorpikovoj ulici

Počeli radovi na podvožnjaku u Škorpikovoj ulici

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

U zapadnom dijelu Zagreba počeli su radovi na podvožnjaku u Škorpikovoj ulici. To je jedan od dva cestovna podvožnjaka koji spajaju Ilicu i Aleju Bologne sa Zagrebačkom avenijom pa se na tom dijelu očekuju gužve. Svi stanovnici Vrapča, Stenjevca, Gajnica i Podsuseda mogu se koristiti podvožnjakom u naselju Vrapče.

Radovi će trajati malo više od mjesec dana, do 26. srpnja i do tada će na toj dionici biti zatvoren promet.

- Ovo je jedan od glavnih pravaca na zapadnom dijelu grada koji povezuje sjever i jug. Njime dnevno prolaze tisuće automobila, često se stvaraju gužve, a za vrijeme kiša znao je i poplaviti. Idući podvožnjak na tom pravcu nalazi se gotovo 4 kilometra dalje, a promet će biti preusmjeren preko Samoborske ceste, Vrapčanske putine i Oranica, prema Ilici, rekla je HRT-ova novinarka Barbara Ravbar.

Radovi su dio projekta obnove pruge na dionici Zagreb - Zapadni kolodvor - Savski Marof, dugoj gotovo 18 kilometara. Nakon završetka radova vlakovi će tom dionicom voziti brzinom od 120 kilometara na sat, čime će se postići bolja povezanost. Bolja prometna povezanost neće biti slučaj u cestovnom prometu ovog ljeta, a oni koji idu ovim putom moraju se svakako naoružati strpljenjem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!