[VIDEO] Počelo rušenje bivše zgrade Zagrebačke banke u Paromlinskoj

05.06.2023.

Zadnja izmjena 19:27

Autor: Hrvoje Reder/Lucija Judnić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Ruši se devastirana zgrada u Paromlinskoj

Ruši se devastirana zgrada u Paromlinskoj

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Počelo je rušenje bivše zgrade Zagrebačke banke u Paromlinskoj u Zagrebu. Uklanjanje je pokrenuo vlasnik objekta Josip Baričević jer bi u suprotnom morao platiti rušenje koje je Grad već naručio. Koliko će trajati uklanjanje te zgrade na iznimno atraktivnoj lokaciji?


Umjesto Zagrebačke banke niknut će zgrada s četiri etaže


HTV-ova novinarka Lucija Judnić kazala je u središnjem Dnevniku kako je teško reći koliko će trajati rušenje. Vlasnik objekta Josip Baričević rekao ja da će struka odlučiti koliko će radovi trajati.

Dodao je da sav građevni otpad od rušenja treba reciklirati. Judnić je naglasila da je na mjestu bivše Zagrebačke banke samo jedan bager, koji trenutno ne ruši postojeću zgradu.

Baričević je otkrio za HRT kako će izgledati njegov novi objekt. Rekao je da će graditi zgradu s četiri etaže, a sve će biti po Generalnom urbanističkom planu.

Rok za rušenje stare građevine je šest mjeseci. Vlasnik treba imati i dozvolu za rušenje. 

Rušenje bi moglo potrajati i nekoliko mjeseci


Uklanjanje je pokrenuo sam vlasnik jer bi u suprotnom morao platiti rušenje koje je Grad već naručio.

Zgrada na iznimno atraktivnoj lokaciji, stotinjak metara od gradske uprave i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, propada već više od 20 godina, a rušenje bi moglo potrajati i nekoliko mjeseci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!