Počelo suđenje nekadašnjim čelnim ljudima TLM-a

16.09.2021.

18:39

Autor: T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Županijski sud u Šibeniku

Županijski sud u Šibeniku

Foto: HTV / HRT

Na Županijskom sudu u Šibeniku počelo je suđenje nekadašnjim čelnim ljudima TLM-a. Četvorica optuženih terete se za zloporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Državno odvjetništvo smatra da su TLM oštetili za više od 13 milijuna kuna. Branitelji tvrde da će dokazati da su optuženi radili samo u korist tvornice.

- Prije 5 godina uz pompozna hapšenja našim branjenicima je stavljeno na teret da su otuđili preko 170 milijuna i pet kaznenih djela. Sad kad je istraga završena i kad je počela glavna rasprava ostalo je samo jedno kazneno djelo kojim im se stavlja na teret 13 milijuna kuna. Toliko o efikasnosti istrage i dokazima koji su prikupljeni u toj fazi, rekao je Krešimir Škarica, odvjetnik prvooptuženog Tončija Kandida.

- Nije se radilo o kaznenom djelu izvlačenja novca iz TLM-a već o urednom redovnom poslovanju, kaže Anto Nobilo, odvjetnik drugooptuženog Andraža Brodnjaka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!