Počinju radovi na Sljemenskoj cesti

14.03.2023.

Zadnja izmjena 11:36

Autor: M.M./Hina/HRT/HAK

Radovi na Sljemenskoj cesti

Radovi na Sljemenskoj cesti

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Počeli su radovi na sljemenskoj cesti, koja će zbog toga biti zatvorena do 30. svibnja svakim radnim danom od 8 do 17 sati, na dijelu od Ulice Bliznec (Pilana Bliznec) do objekta Stara Lugarnica (smjer iz grada Zagreba prema vrhu Sljeme). Zato je gradonačelnik Tomislav Tomašević redovnu konferenciju za novinare održao upravo na Sljemenu gdje je osim o radovima govorio i o ostalim aktualnim temama.

Obilazak: Sljemenska cesta Bliznec Markuševečka Vida Ročića Miroševečka Sunekova Dankovečka Ulica Dubrava Zagrebačka Bistrička Kašinska Vugrovečka Zlatarska- Glavna Otta Habeka KraljiI. Mažuranića Sv. Matej Gornja Stubica Donja Stubica Stubičke Toplice Pila Sljeme Sljemenska cesta.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u utorak kako će s projektima u vrijednosti 185 milijuna eura, Zagreb dati veliki doprinos da se do krajnjeg roka povuku bespovratna sredstva iz EU Fonda solidarnosti za sanaciju šteta od potresa.

- Ostalo nam je vremena do lipnja za potrošnju novca iz EU Fonda solidarnosti. Kada smo došli na vlast, bilo je projekata u iznosu od 2 milijuna eura. S toga smo došli na 185 milijuna eura, čime će Zagreb dati veliki doprinos da se potroši novac iz EU Fonda solidarnosti, unatoč striktnim rokovima, rekao je Tomašević na redovitoj konferenciji za medije.

U utorak je obišao radove na obnovi Sljemenske ceste vrijedne 5 milijuna eura, za koje je iz tog Fonda povučeno 4 milijuna eura. Radovi na oba smjera Sljemenske ceste započeli su danas, a očekuje se da će biti gotovi do kraja lipnja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!