Pod nadzorom požar na području Kopačkog rita

20.07.2022.

20:48

Autor: I.Z./HRT/Hina

Pod nadzorom požar na području Kopačkog rita

Pod nadzorom požar na području Kopačkog rita

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Pod nadzorom je požar koji je danas tijekom popodneva buknuo na području Parka prirode "Kopački rit", a u čijem su gašenju sudjelovali profesionalni i dobrovoljni vatrogasci, doznaje se u osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi (JPVP)

- Požar suhe trave buknuo je na području između baranjske općine Bilje, na krajnjem istoku Parka prirode "Kopački rit", a bio je zahvaćen i dio u blizini minski sumnjivog područja, rekao je zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca Zoran Pakšec.

Ističe kako se 50-tak vatrogasaca s požarom borilo na površini većoj od 20 hektara, ali da više nema velike požarne fronte, koja je u nekim trenucima bila oko deset kilometara.

- Požar je stavljen pod nadzor, ali će vatrogasci ostati dežurati cijelu noć jer se pribojavamo vjetra koji je u jednom trenutku počeo snažno puhati tijekom intervencije, rekao je Pakšec dodavši kako su u gašenju osim djelatnika osječkog JPVP-a sudjelovali i pripadnici nekoliko osječkih te baranjskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Tijekom gašenja požara nije bilo ozlijeđenih vatrogasaca, navode u osječkom JPVP-u.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!