07:30 / 20.09.2020.

Autor: M.Š./V.K./HRT

Podaci županijskih stožera civilne zaštite

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Hrvatskoj je u subotu zabilježeno 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2128.
U Hrvatskoj je u subotu zabilježeno 212 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2128.

- Sve o koronavirusu

Među njima je 288 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Tijekom nedjelje županijski će stožeri civilne zaštite objavljivati svoje podatke o broju zaraženih koronavirusom i njihovu stanju.

Vukovarsko-srijemska županija:

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je  1  nova pozitivna osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vođinaca). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 742, od kojih su 625 osoba izliječene, a ukupno je 16 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.   

U protekla 24 sata testirana je 171 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 10384. U samoizolaciji na području županije je 339 osoba. 

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna 3 radnika iz sustava zdravstva (1 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (4 liječnika, 5 medicinskih sestara/tehničara  i 2 druga zdravstvena radnika).

Karlovačka županija:

U posljednja 24 sata  od ukupno pristiglih 48 nalaza (33 Karlovac, 15
Ogulin) nije pristigao niti jedan pozitivan nalaz na COVID-19 za područje
Karlovačke županije.

Ukupno je do sada oboljelo 267 osoba.

U samoizolaciji se nalazi 475 osoba i nije bilo kršenja.

Zadarska županija:

Na području Zadarske županije 8 je novooboljelih osoba od koronavirusa, 6 muških i 2 ženske osobe.

Četiri osobe su sa područja Grada Zadra, dvije sa područja Općine Preko te po jedna sa područja Pakoštana i Poličnika. 6 je muških i 2 ženske osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 197 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 17 bolesnika oboljelih od Covid-19, a na respiratoru je jedna osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Međimurska županija:

U Međimurskoj županiji 26 je novooboljelih, a svi se dovode u vezu sa svadbom u donjomeđimurskom kraju, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite napominjući kako se u nekim školama ponovo uvodi obveza nošenja maski na nastavi.

Svi su novopozitivni blage kliničke slike ili bez simptoma te su na kućnom liječenju.

Trenutačno je u Međimurju 48 aktivnih slučajeva zaraze, a mjera samoizolacije određena je za 259 osoba. Hospitalizirano je pet osoba, sve su dobrog općeg stanja, a tri bi osobe trebale biti otpuštene sljedeći tjedan.

Zbog mjera predostrožnosti pojedine škole od ponedjeljka ponovno uvode obvezu nošenja zaštitnih maski za vrijeme trajanja nastave, priopćio je Stožer.

Međimurska županija prvi put od izbijanja pandemije bilježi povećan broj slučajeva osoba pozitivnih na koronavirus, no i dalje je jedna od onih županija s najmanjim brojem zaraženih te jedna od rijetkih u kojoj nije došlo do proboja virusa u zdravstveni sustav kao ni sustav domova za starije, a nije zabilježen niti jedan smrtni ishod oboljelih.

Krapinsko-zagorska županija:

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 6 novih osoba pozitivnih na koronavirus, s prebivalištima na području grada Krapine (2), općine Đurmanec (3) i općine Lobor (1).

Pet novobooljelih osoba kontakti su već poznatih pozitivnih osoba. U istom razdoblju pristiglo je i 100 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 1 uzorak.

Ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 75. U samoizolaciji se nalaze 602 osobe.

Virovitičko-podravska županija:

U Virovitičko-podravskoj županiji testirano je 85 uzoraka, 6 je pozitivnih, 79 negativnih, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Od navedenih, četiri su žene, dva su muškarca, petero je srednje, a jedna osoba mlađe životne dobi. Svi imaju blagu kliničku sliku bolesti COVID-19.

Jedna osoba kontakt je već ranije zaražene, dvije su bile na većim zajedničkim proslavama u jednoj od susjednih županija, dok se za ostale epidemiološki utvrđuje gdje su se zarazile.

U Općoj bolnici Virovitica, trenutačno je hospitalizirano sedmero COVID-19 pacijenata. Istodobno, oporavile su se četiri osobe. Trenutačno je 209 osoba u samoizolaciji.

Dubrovačko-neretvanska županija:

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena je jedna osoba zaražena koronavirusom.

Riječ je o muškarcu iz Župe dubrovačke koji ima utvrđenu epidemiološku vezu. Izliječeno je 13 osoba – šest iz Dubrovnika, dvije iz Metkovića, po jedna iz Opuzena, Župe dubrovačke i Stona te dvije osobe koje nemaju prebivalište u našoj županiji.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 20 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 12 990 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 500 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučajeva kršenja samoizolacije.

Brodsko-posavska županija:

U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je sedam (7) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška (1) i općina Sibinj (1).

Nažalost, preminula je jedna ženska osoba u dobi od 64 godine koja je bila pozitivna na COVID-19, ali je imala i brojne druge komorbiditete.   Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 595, dok je broj aktivnih slučajeva 120 (1 aktivna osoba manje nego prethodni dan).

Do sada su u Brodsko-posavskoj županiji preminule ukupno 4 osobe.

Hospitalizirano je 14 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 747 osoba (73 osobe manje nego prethodni dan).

U županijskoj karanteni nalazi se 1 pozitivna osoba.

Koprivničko-križevačka županija:

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen  jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je o osobi srednje životne dobi s koprivničkog  područja.

Jedna je osoba proglašena zdravom, a u ovom trenutku  na području županije je 16 aktivnih slučajeva.

Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 200  slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutačno nalaze 72 osobe.

Šibensko-kninska županija:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije tri osobe pozitivne su na koronavirus; po jedna iz Šibenika, Drniša i Knina.

Trenutačno su 34 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. Četiri se osobe liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Na žalost, starija ženska osoba s područja općine Tisno, koja se liječila u šibenskoj bolnici i bila na respiratoru je preminula.

U posljednja 24 sata uzorkovan je 171 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno su 162 osobe.

Splitsko-dalmatinska županija:

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 396 obrađenih testova danas je 16 novooboljelih osoba i to iz Splita 9, Hvara 1, Kaštela 1, Sinja 1, Solina 2,Supetra 1 i Trogira 1 osoba. 

Od 16 novooboljelih osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije 4 osobe kontakti su prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1401 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 50 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se 4 osobe nalaze na respiratoru.
U karanteni se nalazi jedan državljanin SAD-a.

Ličko-senjska županija:

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri (3) su novooboljele osobe od COVID-19. 2 oboljele osobe su s područja grada Gospića te 1 oboljela osoba iz Općine Preušić.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba. Ukupno su oboljele 144 osobe od bolesti COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega su 44 aktivna slučaja, 98 osoba je izliječeno, a dvije su preminule.

U protekla 24 h testirano je 18 osoba. Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije je 255 osoba.

Osječko-baranjska županija:

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirana su 273 uzorka od kojih je sedam bilo pozitivno na koronavirus.

Po dvije su osobe sa šireg područja Donjeg Miholjca i  Osijeka, jedna iz Đakova, Darde i Popovca.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je petnaest osoba, trenutačno nema oboljelih na respiratoru.

7 novih kontakata stavljeno je u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 370 osoba.

Bjelovarsko- bilogorska županija:

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sedam je novozaraženih osoba koronavirusom.

Pet novooboljelih osoba s područja je općine Đulovac, jedna je s područja grada Daruvara, a jedna s područja grada Bjelovara.

Od novooboljelih osoba dva učenika pohađala su nastavu u Osnovnoj školi Đulovac i uslijed toga je nadležna županijska epidemiološka služba stavila u samoizolaciju 2 razreda Osnovne škole Đulovac i 4 nastavnika.

Šest osoba se oporavilo i skinuto je s evidencije oboljelih tako da je trenutačno u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 65 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

U samoizolaciji su 502 osobe.

Primorsko-goranska županija:

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a kroz protekla 24 sata, među testiranih gotovo 700 uzoraka, kod 9 osoba s područja Županije potvrđena je zaraza koronavirusom, dok je 12 osoba ozdravilo.

Sedam osoba kontakti su ranije zaraženih, a u dva slučaja epidemiolozi još utvrđuju izvor zaraze.

Trenutačni je broj aktivnih slučajeva 93, dok je pod mjerom samoizolacije 355 osoba.

Istarska županija:

U Istarskoj županiji jedna je novooboljela osoba od
zarazne bolesti COVID-19, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Sisačko-moslavačka županija:

U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od
zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s područja grada Siska i epidemiološka obrada je u tijeku, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Grad Zagreb:

U protekla 24 sata u u Zagrebu su zabilježena 53 slučaja novooboljelih osoba, objavio je Zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

U tom razdoblju provedena su 672 testiranja na SARS-CoV-2.

Mjera samoizolacije određena je za 192 osobe. Za 16 novooboljelih osoba nije se moglo utvrditi kako su se zarazile, 23 osobe kontakti su osoba oboljelih od bolesti COVID-19, a za osam se nastoji utvrditi kako su se zarazile.

Tri su novooboljele osobe došle iz BiH (od toga dvije u azilu) i jedna s Malte. Dvije novooboljele osobe povratnici su s godišnjeg odmora.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području Zagreba u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih osoba.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod tri učenika osnovnih škola te dva učenika srednjih škola. Mjere samoizolacije izrečene su za 56 učenika osnovnih škola i dvije učiteljice te za 46 učenika srednjih škola i dva nastavnika.

U Zagrebu su 482 aktivna slučaja, a 1671 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!