Podignuta optužnica protiv četvorice krijumčara ljudi

04.08.2020.

14:41

Autor: I.Z./Hina

default error photo
USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist.
USKOK je danas pred Županijskom sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv četvorice osumnjičenika koje tereti za ilegalno prebacivanje 48 stranih državljana za što su primili najmanje 23.800 eura.

Optužnica tereti prvookrivljenog J. V. da je u siječnju s nepoznatim osobama iz Bosne i Hercegovine za 500 hrvatsko-slovenske granice, dok je drugookrivljeni Z. M. bio angažiran kao vozač stranih državljana, ali i kao prethodnica u cilju uočavanja i izbjegavanja policijskih ophodnji.

Prema optužnici, trećeokrivljeni F. K. je prevozio strane državljane do Zagreba ili do blizine hrvatsko-slovenske granice, dok se drugookrivljenog Z. M. tereti za prijevoz stranih državljana i da je bio angažiran kao prethodnica u cilju uočavanja policijskih ophodnji.

Četvrtookrivljenog Ž. K. se tereti da je u jednom navratu bio angažiran kao prethodnica, izvijestilo je tužiteljstvo.    

Ističu da su okrivljenici od 2. do 30. siječnja u deset navrata preko državne granice prebacili najmanje 48 stranih državljana za što su primili najmanje 23.800 eura.

USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist, a predloženo je i produljenje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!