Podignuta optužnica protiv Osječanina koji je zapalio sutkinjin automobil

09.05.2023.

20:50

Autor: V.K./HRT/Hina

Produljen istražni zatvor

Produljen istražni zatvor

Foto: Lino Mirgeler / DPA

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je pred Općinskim sudom optužnicu protiv O. D. (37) koji je početkom travnja zapalio BMW X6 u vlasništvu sutkinje osječkog Županijskog suda Vlaste Šimenić-Kovač.

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo da se 37-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela produlji istražni zatvor u kojem se nalazi od 14. travnja.

Optuženika terete da je 9. travnja, nešto prije 6 sati, zapalio BMW koji je bio parkiran metar od ulaznih vrata zgrade u kojoj živi sutkinja, vlasnica automobila.

Prema optužnici, O. D. je ispod automobila bacio zapaljeni predmet s nepoznatom zapaljivom tekućinom, nakon čega je u nekoliko navrata pojačavao izazvani požar dolijevanjem zapaljive tekućine što je uzrokovalo poptpuno opožarenje BMW-a te oštećenje još jednog parkiranog automobila i reklamnih ploča s ulične strane zgrade.

Daljnje širenje požara na zgradu i ostale parkirane automobile spriječeno je pravovremenom intervencijom osječkih vatrogasaca, izvijestilo je tužiteljstvo.

Prema pisanju medija, motiv za palež BMW bili su narušeni susjedski odnosi između O. D. i njegove obitelji sa sutkinjom Vlastom Šimenić-Kovač s kojom suvlasnički dijele zajednički ulaz u zgradu i dvorište.

Sutkinja je nakon uhićenja O. D. i razjašnjavanja motiva paljenja automobila izjavila da joj je lakše nakon što je doznala da napad nije motiviran njenim sudačkim radom, budući da se u javnosti spekuliralo ima li palež veze s kaznenim postupcima koje je Šimenić-Kovač vodila.

Mediji su objavili kako je O. D. promatrao policijski očevid na mjestu događaja prije nego što je otkriven te da su u njegovom uhićenju pomogle i snimke nadzorne kamere u osječkoj Ulici Lorenza Jaegera, a koje je postavila njegova obitelj. Nadodaju i da je O. D. otprije poznat policiji i pravosuđu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!