09:48 / 05.03.2019.

Autor: D.M./Hina

Podignuta optužnica protiv pijane pročelnice

-

-

Foto: - / -

Optužena je za izazivanje prometne nesreće na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginula jedna osoba, a tri su lakše ozlijeđene.
Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je u ponedjeljak pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv 40-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, navodi se u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Puli.

- VIDEO: Kobna vožnja pijane pročelnice

Premda državno odvjetništvo nije otkrio podatke o okrivljenici, radi se o bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić koja je, upravljajući osobnim automobilom "peugeot" u suprotnom smjeru po Istarskom ipsilonu, kod čvora Novigrad, izazvala nesreću u kojoj je smrtno stradao 41. godišnji Umažanin dok su njegova 38-godišnja supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

Kako stoji u priopćenju, okrivljenicu se tereti da je 15. kolovoza prošle godine pod utjecajem alkohola (koncentracija od 1,92 g/kg alkohola u krvi) upravljala osobnim vozilom kolnikom autoceste A9 - Istarski ipsilon, na dionici čvor Buje prema Višnjanu izvan naselja Nova Vas, prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Slijedom toga ona je lijevim bočnim ogledalom svog osobnog vozila udarila u lijevo bočno ogledalo osobnog vozila kojim je, krećući se iz suprotnog dopuštenog smjera istočnom prometnom trakom, pravilno upravljao državljanin Republike Slovenije.

Nadalje, okrivljenicu se tereti da je nakon toga nastavila s vožnjom u suprotnom, zabranjenom smjeru i prvo prednjim dijelom svog vozila udarila u betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog dopuštenog smjera upravljao državljanin Republike Hrvatske. On je uslijed sudara zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo.

U optužnici je županijsko državno odvjetništvo predložilo produljenje mjera opreza odnosno obvezu redovitog javljanja Vere Begić državnom tijelu te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanjem motornim vozilom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!