12:46 / 14.01.2019.

Autor: P.F./HRT

Podnesena kaznena prijava zbog prelaska k Bandiću

-

-

Foto: - / -

Gordan Maras podnio je kaznenu prijavu DORH-u zbog prelaska gradskog zastupnika Radenka Tomića u klub zastupnika Milana Bandića.
Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras potvrdio je u ponedjeljak da je Državnom odvjetništvu (DORH) podnio kaznenu prijavu zbog prošlogodišnjeg prelaska SDP-ova zastupnika Radenka Tomića u Klub zastupnika Bandićeve Stranke rada i solidarnosti u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

● Bandić o novim prelascima, GONG o političkoj kulturi

Maras je na konferenciji za novinare rekao da je podnio kaznenu prijavu DORH-u jer je Tomić prešao u Bandićev klub nakon što su mu zaprijetili smanjenjem plaće. Ustvrdio je kako raspolaže saznanjima da se Tomić požalio kolegama u Gradskoj skupštini da mu je egzistencija ugrožena, a problemi su mu prestali kada je prešao Bandiću.

Kako to da je storniran ugovor s manjom plaćom?

- DORH treba ispitati kako to da je Tomić dobio ugovor s manjom plaćom, kako to da je taj ugovor nakon toga storniran i kako to da sada sve funkcionira, a jedino što se promijenilo je Tomićev prelazak iz SDP-a u klub Milana Bandića, rekao je Maras.

Komentirajući medijske napise da je Tomićeva kćer zaposlena u ZET-u, najavio je kako će tražiti popis svih novozaposlenih u Zagrebačkom holdingu.

- Zapošljavanje u gradskim tvrtkama članova obitelji onih koji prijeđu Bandiću česta je pojava, a gradske tvrtke odavno služe za političko zapošljavanje, ustvrdio je Maras.
 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!