08:16 / 31.12.2019.

Autor: S.M./I.B./HRT

Podnevni dočeci diljem Hrvatske

Split, foto: Milan Sabic/PIXSELL

Split, foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uz pjesmu, veselje i vatromet svijet ulazi u 2020. Nova godina diljem Hrvatske dočekana je u podne. Evo pregleda.
Uz pjesmu, veselje i vatromet svijet ulazi u 2020. Nova godina diljem Hrvatske dočekana je u podne. Evo pregleda.

Kamo za doček na otvorenome?
- U Primoštenu Staru godinu ispratili - bukom
- Zaronom u hladnu Savu ispratili 2019.
- Tradicionalno kupanje na Dravi

Podnevni dočeci u središtu Fužina organiziraju se od 2000. godine. Uz glazbu uživo, veselje, domaću hranu i piće mnogi su se oprostili od 2019. U Fužinama su se prodavali i baloni napunjeni helijem na koje su se potom mogle napisati želje. U podne su svi zajedno pušteni u zrak. Uoči današnje svečanosti u podne sinoć je jezero Bajer u Fužinama obasjala duga kolona svjetlećih baklji. Gotovo tisuću posjetitelja iz Istre, Rijeke, Zagreba i Dalmacije uživalo je u šetnji uz jezero prema špilji Vrelo.Staru su godinu na Pjaci odbrojavanjem i pjesmom ispratili i Splićani. Za njih je Nova 2020. sudeći poslijepodnevnim kadrovima s Pjace već došla, jer plesalo se i pjevalo sve do mraka. Bilo je i umjetnoga snijega.I Samobor je danas organizirao dvostruki doček. U podnevnu Novu godinu u Samoboru su ušli već 6. put. Večernji program počinje u 22  sata uz valcer, glazbeni sastav Krivi smjer, vatromet i besplatno kuhano vino na Trgu kralja Tomislava.Veselo je i raspjevano bilo i na Stradunu, gdje je za najmlađe organiziran doček Nove godine. Zabava je počela od jutra, više od 40 malih članica Plesnog studija Lazareti rasplesalo je cijeli Stradun. Među stotinama na Stradunu bilo je i turista iz cijelog svijeta. Sve njih večeras čeka luda dubrovačka noć uz Ante Gelo Band, Parni Valjak, vatromet i valcer 'La musica di notte'.U Zagrebu će biti najspektakularniji i "najzagrebačkiji" doček prema mišljenju gradonačelnika. Nastupit će dva benda, zaštitnika grada Zagreba - Novi Fosili i Prljavo kazalište. Program će na Trgu bana Jelačića početi oko 21 sat. Za ponoć je najavljen najsvečaniji dio koncerta, zbor Ivan Goran Kovačić i Zvjezdice otpjevat će Odu radosti.U Šibeniku će se, kao i prošle godine, odbrojavati na čak tri pozornice. Novogodišnju gažu odradit će 5 zvučnih glazbenih imena, na tri prekrasne lokacije kojima se želi revitalizirati stara gradska jezgra. Posebno iznenađenje je pozornica na trgu ispred katedrale. Nastupit će britanske hip-hop dance legende Stereo MC's, od domaćih Neno Belan i Fiumensi, Cubismo. Na maloj loži uživat će ljubitelji klupske glazbe. Nastupit će jedan od najboljih DJ-a u regiji Kristijan Molnar.Fešta u Splitu počela je rano jutros. Hladno je pa se treba dobro zagrijati, kažu domaći. Već je u 10 počeo bogat cjelodnevni program na Rivi, a u 11 sati kreće program u Strossmayerovu parku, dječji doček u podne i nakon toga na Pjaci, zatim na Voćnom trgu uz zvukove salse. Večernji doček tradicionalno na Rivi počinje u 21.30. Nastupit će Tomislav Bralić, klapa Intrade, Jelena Rozga, za svakoga ponešto. Na svim su ulicama klape i glazbenici i zabavljat će sve okupljene.

Cijeli zadarski poluotok bit će pozornica večerašnjih događaja. Advent se odvija na dva trga, a i na Narodnom trgu i na Kalelargi bit će događaja.U Vukovaru se prvi put ove godine slavila dječja Nova godina u podne.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!