Podravka je zdrava kompanija svijetle budućnosti

09.04.2021.

19:33

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/Ivica Grudiček/A.P.C.

Zgrada Podravke, Koprivnica

Zgrada Podravke, Koprivnica

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković posjetio je Koprivnicu. S lokalnim političarima raspravljali su o važnim infrastrukturnim projektima te regije i budućnosti naše vodeće prehrambene tvrtke - Podravke. Podravka je zdrava kompanija, s dobrim prihodima i svijetlom budućnošću - zaključak je jednosatnog sastanka Vladina izaslanstva s vodstvom Podravke. 

Premijer Plenković i Vladino izaslanstvo obišlo Podravku

Premijer Plenković i Vladino izaslanstvo obišlo Podravku

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

- Vidimo da su rezultati za prošlu godinu jako dobri, kad se uzme cjelina - i Podravka, Belupo i Žito u Sloveniji - sve skupa je dobit od 247 milijuna kuna, rekao je premijer Andrej Plenković


Cijena Podravkine dionice rasla je 15 posto. Šest tisuća zaposlenih primit će 400 kuna veću plaću, a kompaniju očekuju i nove investicije.


- Planira se jedan veliki investicijski ciklus u Podravci koji garantira da se sva proizvodnja seli ovdje u našu županiju odnosno u Koprivnicu, izgradnja logističkog centra, istaknuo je koprivničko-križevački župan Darko Koren.  


Jedan od prioriteta je uključivanje domaće poljoprivrede u prerađivačku industriju. Ministrica Marija Vučković najavila je brojne nove mjere.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

- Nedavno smo uspjeli povećati vrijednost natječaja za tu aktivnost prerade s 300 na 462 milijuna kuna, a ovo će ministarstvo biti fokusirano na primarnu poljoprivrednu proizvodnju, rekla je ministrica poljoprivrede. 

Prije dva mjeseca predsjednicom Uprave imenovana je  Martina Dalić. Danas je bila suzdržana od izjava.

Osim Podravke, premijeru Plenkoviću u Koprivnici su predstavljeni važni projekti. Premijer je istaknuo da se u ovu regiju ulažu tri milijarde kuna. Prioritet je brza cesta. 


- Nažalost, u gradu već prevladava stav - tako dugo dok ju ne vidimo u to ne vjerujemo - ali mislim da smo sada napravili neke od posljednjih koraka realizacije, rekao je koprivnički gradonačelnik Mihael Jakšić.


A uskoro će biti završen i sustav odvodnje te drugi kolosijek željezničke pruge do mađarske granice.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!