Podstrana: Otvoreno gradilište za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture

05.06.2023.

14:18

Autor: Hina/HRT/T.S.

Gradilište otvoreno u sklopu aglomeracije Split-Solin

Gradilište otvoreno u sklopu aglomeracije Split-Solin

Foto: Ilustracija / Shutterstock

U Gornjoj Podstrani, kraj Splita je otvoreno gradilište za izgradnju vodno-komunalne infrastrukture vrijedne oko 11,7 milijuna eura, koja će riješiti problem vodoopskrbe i spriječiti onečišćenje otpadnim vodama šest kilometara plaža na području Podstrane.

Gradilište u Podstrani je posljednje otvoreno gradilište u sklopu aglomeracije Split-Solin, koja će ukupno stajati oko 237 milijuna eura.

Privremeni upravitelj splitskog Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta izjavio je da će se na području Podstrane izgraditi oko šest kilometara vodoopskrbne mreže, 6,2 kilometra odvodne kanalizacije i oko šest kilometara kabelske kanalizacije za sustav daljinskog nadzora i upravljanja.

Radovi na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture na području Podstrane trebali bi završiti u roku 30 mjeseci, kaže Šuta.

Zamjenik ravnatelja Hrvatskih voda Valentin Dujmović istaknuo je kako je vodno-komunalna infrastrukture važan preduvjet za razvoj svake sredine, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji gradi se infrastruktura vrijedna 613 milijuna eura.

Župan Blaženko Boban rekao je da će s Podstranom cijela Splitsko-dalmatinska županija biti obuhvaćena vodno-komunalnom infrastrukturom, što je važno za naseljavanje na području županije.

Načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić kaže kako će realizacijom jednog od najvažnijih projekata općine ubuduće šest kilometara plaža biti zaštićeno od otpadnih voda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!