13:10 / 21.07.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Poduzetnik prijavljen zbog milijunskih malverzacija u korčulanskom brodogradilištu

Policija

Policija

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Dubrovačko-neretvanska policija prijavila je u srijedu sisačkog poduzetnika Nandora Rajšlija (43) osumnjičenog za malverzacije kojima je oštetio korčulansko brodogradilište Leda za više od 3,2 milijuna kuna, doznaje Hina iz izvora bliskih istrazi.

Policija je, ne priopćivši identitet i naziv brodogradilišta u kojem je osumnjičenik jedini član uprave, izvijestila kako se Rajšli sumnjiči da je od kraja 2015. do kraja 2019. na različite načine otuđio i oštetio imovinu brodogradilišta kako bi pribavio protupravnu imovinsku korist tvrtkama, obrtima i odvjetničkim društvima s kojima je povezan vlasničkim odnosima, upravljačkim funkcijama i obiteljskim vezama.

Rajšlija policija sumnjiči da je željezni otpad nastao rezanjem trupa broda u vlasništvu Lede prodavao kao imovinu druge tvrtke čiji je bio jedini vlasnik te da je lažnim računima plaćao i uplaćivao novac tvrtki u svojem vlasništvu i obrtu u vlasništvu svoje nevjenčane supruge.

Uz to, Rajšli je novcem brodogradilišta navodno plaćao inozemne odvjetničke usluge koje su pružene drugim pravnim osobama, dok je pružene usluge oštećenog brodogradilišta naplaćivao putem druge dvije tvrtke s kojima je bio vlasnički povezan.

Rajšli je, ističe PU dubrovačko-neretvanska, prijavljen zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povrede vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!