Poduzetnik s 12 studenata lažnim poslovima namaknuo više od 100.000 kuna

08.12.2022.

11:14

Autor: Hina/HRT/R.S.

Veći dio isplaćenog novca zadržavao za sebe

Veći dio isplaćenog novca zadržavao za sebe

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Lažnim poslovima koje im je povjeravao te ovjeravao kao obavljene, 42-godišnji poduzetnik je s dvanaest studenata nezakonito namaknuo više od sto tisuća kuna za koliko su prijevarom te, što se njega tiče, i krivotvorenjem službene ili poslovne isprave, oštetili državni proračun.


Iz varaždinske policije danas su priopćili kako je spomenuti, kao odgovorna osoba poduzeća iz Zaboka i Splita, tijekom travnja i svibnja s 12 studenata sklopio ugovore o obavljanju studentskog posla.


Isti je neistinito ovjeravao ugovore za poslove koje oni nisu obavljali te im je studentski centar iz Varaždina, temeljem solidarne odgovornosti, isplatio ukupno oko 106.500 kuna.


Prema unaprijed dogovorenim sa studentima, 42-godišnjak je veći dio isplaćenog novca zadržavao za sebe.


Osim toga, policija sumnjiči 22-godišnjeg studenta da je u dogovoru s njim počinio kazneno djelo prijevare tako što je od ostalih studenata skupio isplaćen im novac te dio zadržao za sebe, a ostalo predao 42-godišnjaku.


Njega će policija kazneno prijaviti zbog prijevare i krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a studente za prijevaru i ovjeravanje neistinitog sadržaja.


Kao direktora i odgovornu osobu u jednom od poduzeća 42-godišnjak je osumnjičen i za kazneno djelo povrede dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje, s obzirom na to da uslijed blokade od 271 dana nije pokrenuo stečajni postupak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!